Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشگاه ارومیه یکی از برترین دانشگاه‌های ایران در حوزه علوم مهندسی و پایه است که در رتبه‌بندی دانشگاه‌های ایران براساس بازده علمی، جزو هفت دانشگاه برتر پژوهش‌محور کشور و براساس گزارش رتبه‌بندی دانشگاه‌های دولتی، به‌عنوان سطح دوم کیفی شناخته شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، دانشگاه ارومیه با داشتن یازده دانشکده و مرکز آموزش عالی و پنج پژوهشکده و مرکز مطالعاتی، تحقیقاتی و خدماتی، پردیس دانشگاهی، مرکز آموزش زبان، مرکز نیمه‌حضوری، مرکز رشد و موزه تاریخ طبیعی بزرگ‌ترین دانشگاه غرب کشور و یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جامع دولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که در غرب شهر ارومیه تأسیس شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه ارومیه یکی از برترین دانشگاه‌های ایران در حوزه علوم مهندسی و پایه است که در رتبه‌بندی دانشگاه‌های ایران براساس بازده علمی، جزو هفت دانشگاه برتر پژوهش‌محور کشور و براساس گزارش رتبه‌بندی دانشگاه‌های دولتی، به‌عنوان سطح دوم کیفی شناخته شده است.

تاریخچه تأسیس دانشگاه ارومیه

بنای ابتدایی دانشگاه ارومیه توسط جوزف کاکرن، پزشک آمریکایی متولد ارومیه در اواخر قرن نوزدهم و در محل فعلی پردیس شهر دانشگاه ارومیه ساخته شد. مؤسسه کاکرن با نام وست‌مینستر یک کالج پزشکی بود که وظیفه آموزش علوم پزشکی به دانشجویان ایرانی را بر عهده داشت. مدارک این دانشجویان به صورت مشترک توسط مظفرالدین شاه و جوزف کاکرن امضا می‌شد. فعالیت این مؤسسه تا زمان مرگ ناگهانی دکتر کاکرن در سال ۱۹۰۵ میلادی ادامه داشت؛ اما با گذشت زمان پردیس شهر دانشگاه ارومیه در محل کالج پزشکی جوزف کاکرن تأسیس شد.

دانشکده کشاورزی و دامپروری

به عنوان یک مرکز آموزش عالی در استان آذربایجان‌غربی این دانشکده در قالب آموزشکده‌ای در یک باغ ۱۵ هکتاری در مسیر جاده بند به ریاست مهندس «شیبانی» در سال ۱۳۴۴ تأسیس شد. در آن زمان اعضای هیئت علمی بسیار محدود بود و هر دوره تعداد ۲۰ الی ۳۰ نفر دانشجو برای آموزش در علوم کشاورزی پذیرفته می‌شدند. در سال ۱۳۴۸ موافقت‌نامه‌ای بین بنیاد خاور نزدیک و وزارت فرهنگ وقت جهت افزایش دوره دانشکده از دو به چهار سال امضا شد و «جعفر راثی» ریاست دانشکده را برعهده گرفت.

دانشکده ارومیه

به دنبال تأسیس دانشکده کشاورزی و دامپروری، دانشکده‌های دام‌پزشکی و علوم نیز در راستای توسعه کمی و کیفی دانشگاه به ترتیب در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۸ افتتاح شد که منجر به تأسیس دانشگاه ارومیه شد. پس از آن فعالیت گسترده‌ای برای توسعه پردیس نازل شد که به تدریج هر سه دانشکده به پردیس دانشگاه در روستای نازلو انتقال یافت. در سال ۱۳۵۹ دانشکده پزشکی نیز در این دانشگاه تأسیس شد. در سال ۱۳۶۴ به دنبال طرح تفکیک دانشکده‌های پزشکی از وزارت علوم دانشکده پزشکی، دانشگاه ارومیه مستقل از دانشگاه علوم پزشکی به فعالیت خود ادامه داد.

دانشکده‌ها و گروه‌های آموزش

دانشکده دام‌پزشکی

این دانشکده در سال ۱۳۵۴ تأسیس شد و از نظر قدمت سومین دانشکده دام‌پزشکی ایران محسوب می‌شود. گروه‌های آموزشی این دانشکده عبارت است از:

علوم پایه پاتوبیولوژی بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی جراحی و تصویربرداری تشخیصی بیماری‌های داخلی و کلینیکال پاتولوژی مامایی و طیور میکروبیولوژی

دانشکده ادبیات و علوم انسانی

این دانشکده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص به عنوان چهارمین دانشکده دانشگاه ارومیه با راه‌اندازی گروه زبان و ادبیات فارسی در سال ۱۳۶۷ تأسیس شد. نخستین گروه دانشجویان پذیرفته شده شامل کارشناسی دبیری ادبیات فارسی در سال ۱۳۶۷ و دبیری تربیت بدنی در سال ۱۳۶۸ بود. گروه‌های آموزشی دایر در این دانشکده به شرح زیر است:

علوم تربیتی تاریخ جغرافیا فقه و حقوق اسلامی معارف اسلامی زبان و ادبیات فارسی زبان انگلیسی زبان و ادبیات ترکی استانبولی

دانشکده علوم

این دانشکده در سال ۱۳۵۸ با پذیرش دانشجو در دو رشته علوم گیاهی و دبیری فیزیک شروع به فعالیت کرد که با گذشت زمان رشته‌های آن گسترش یافت. گروه‌های آموزشی این دانشکده عبارت است از:

ریاضیات فیزیک زیست شناسی زمین شناسی نانو فناوری

دانشکده فنی و مهندسی

در سال ۱۳۶۹ دانشکده مهندسی دانشگاه ارومیه با کوشش استادان فنی این شهر ازجمله دکتر «مهدی ثابت» تأسیس شد. محل اولیه این دانشکده در کیلومتر ۱.۵ جاده سرو بود که در دهه ۱۳۸۰ به مکان کنونی این دانشکده یعنی در پردیس نازلو منتقل گردید. دانشکده فنی ارومیه در حال حاضر دارای زیرگروه‌های زیر است:

مهندسی عمران مهندسی مکانیک مهندسی معدن مهندسی صنایع مهندسی مواد مهندسی شیمی مهندسی پلیمر

دانشکده کشاورزی

این دانشکده جزو قدیمی‌ترین دانشکده‌های ارومیه است که شامل گروه‌های آموزشی زیر است:

مهندسی آب زراعت و اصلاح نباتات علوم دامی مکانیک بیو سیستم گیاه پزشکی علوم و صنایع غذایی علوم خاک باغبانی اقتصاد کشاورزی اصلاح و بیوتکنولوژی

دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی

این دانشکده شامل گروه‌های آموزشی زیر است:

آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی رفتار حرکتی فیزیولوژی ورزشی مدیریت ورزشی

دانشکده هنر

این دانشکده شامل گروه‌های آموزشی زیر است:

معماری مهندسی شهرسازی نقاشی مرمت و احیا بناهای تاریخی

دانشکده منابع طبیعی

گروه‌های آموزشی این دانشکده به شرح زیر است:

مرتع و آبخیزداری جنگل‌داری شیلات

دانشکده شیمی

گروه‌های آموزشی این دانشکده به شرح زیر است:

شیمی تجزیه شیمی آلی شیمی معدنی شیمی فیزیک

دیگر دانشکده‌های دانشگاه ارومیه

دانشکده مهندسی پتروشیمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشکده اقتصاد و مدیریت پژوهشکده‌های و مراکز تحقیقاتی دانشگاه ارومیه پژوهشکده میکروالکترونیک پژوهشکده زیست فناوری پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه پژوهشکده میکرو ماشین پژوهشکده مطالعات و تحقیقات آذربایجان‌شناسی مرکز تحقیقات نانو فناوری کد خبر 574793

منبع: ایمنا

کلیدواژه: واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه ارومیه دانشگاه مرکز علمی کاربردی مرکز علمی و آموزشی دانشجو دانشجويان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رتبه بندی دانشگاه دانشگاه های ایران دانشگاه ارومیه گروه های آموزش تأسیس شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۵۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دانشگاه تهران درباره انتخاب همسر ابراهیم رئیسی به‌عنوان عضو هیات جذب دانشکده علوم خانواده

به گزارش خبرآنلاین از مهر، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم با اعطای حکمی انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور را به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی و منصوب کرد. محمد مقیمی، همچنین جمیله علم الهدی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و همسر رئیس جمهور را به عنوان عضو دیگر هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی کرد.

روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، نسبت به برخی حاشیه‌سازی‌ها درباره بهره‌مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی مرتبط با مأموریت‌ها و فعالیت‌های این دانشکده، واکنش نشان داد.

متن توضیح روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به این شرح است:

باسمه تعالی

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیأت علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

• تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمند پور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسائل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیأت علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902347

دیگر خبرها

  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • جمیله علم‌الهدی پست جنجالی را به دلیل مشغله علمی رد کرد
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی
  • توضیح دانشگاه تهران درباره انتخاب همسر ابراهیم رئیسی به‌عنوان عضو هیات جذب دانشکده علوم خانواده
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده